Medové nektarinky

3 bílky
špetka soli
200 g moučkového cukru
1 lžička maizeny
½ lžičky bílého vinného octa
100 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
2 lžičky cukru
4 nektarinky
1 lžíce medu
mandlové lupínky na ozdobení


Bílky se solí ušleháme dotuha.
Postupně přidáváme cukr, až vznikne hladká a lesklá hmota.
 Opatrně do ní vmícháme maizenu a ocet. 
Lžičkou klademe na plech pokrytý pečícím papírem čtyři větší hromádky a sušíme v troubě vyhřáté na 150°C. Placičky necháme vychladnout na plechu. Mascarpone utřeme dohladka. Smetanu ušleháme s cukrem a opatrně vmícháme mascarpone. 
Uložíme do ledničky. Půlky nektarinek zbavené pecek potřeme medem a opékáme na středně rozpáleném grilu asi 5-6 minut, jednou otočíme. 
Na každou placičku položíme dvě půlky grilované nektarinky a ozdobíme smetanovým krémem. Posypeme mandlemi.

Comments

Popular posts from this blog

Irena

Chocolate Pavê or Tiramisu

Melta- coffee substitute kids can drink