Medové nektarinky
3 bílky
špetka soli
200 g moučkového cukru
1 lžička maizeny
½ lžičky bílého vinného octa
100 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
2 lžičky cukru
4 nektarinky
1 lžíce medu
mandlové lupínky na ozdobení
špetka soli
200 g moučkového cukru
1 lžička maizeny
½ lžičky bílého vinného octa
100 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
2 lžičky cukru
4 nektarinky
1 lžíce medu
mandlové lupínky na ozdobení
Bílky se solí ušleháme dotuha.
Postupně přidáváme cukr, až vznikne hladká a lesklá hmota.
Opatrně do ní
vmícháme maizenu a ocet.
Lžičkou klademe na plech pokrytý pečícím
papírem čtyři větší hromádky a sušíme v troubě vyhřáté na 150°C.
Placičky necháme vychladnout na plechu. Mascarpone utřeme dohladka.
Smetanu ušleháme s cukrem a opatrně vmícháme mascarpone.
Uložíme do
ledničky. Půlky nektarinek zbavené pecek potřeme medem a opékáme na
středně rozpáleném grilu asi 5-6 minut, jednou otočíme.
Na každou
placičku položíme dvě půlky grilované nektarinky a ozdobíme smetanovým
krémem. Posypeme mandlemi.
Comments