Gulášová polévka
1 ½ litru
vody ( dodavam dle potreby za vareni)
25 dkg masa (i vice dle chuti a poctu lidi)
kořenové zeleniny - celer,petrzel kdo co ma radeji
cibuli stredni,ne kazdy ma rad plno cibule v polevce
olej pod maso i jjisku (
polovinu na jíšku a polovinu pod maso )
mouku na jisku
sul
koření podle druhu polévky
sladkou mletou paprikou
kmin
brambory
Přední hovězí
maso ( kližku, hrudí nebo plec ) nakrájíme na drobné kousky, podusíme na
cibuli a tuku do měkka,pridame sladkou paprikou,
kmín.
Změklé maso zalijeme horkou vodou, přidáme
nakrájenou, na tuku osmaženou zeleninu, koření
Polévku
povaříme, okořeníme podle chuti pepřem, , přidáme oloupaných, na kousky nakrájene brambory, které v
polévce povaříme až změknou a zahustime jisko.
Comments