Grilovany banan se skorici
4 banány, nejlépe tzv. baby
2 lžíce medu
šťávu z jednoho velkého citronu
nebo dvou menších
2 lžíce hnědého rumu nebo koňaku
1⁄2 lžičky mleté skořice
1 lžíci másla
4 porce oblíbené zmrzliny (my jsme zvolili kokosovou)
4 opláchnuté snítky meduňky na ozdobu
2 lžíce medu
šťávu z jednoho velkého citronu
nebo dvou menších
2 lžíce hnědého rumu nebo koňaku
1⁄2 lžičky mleté skořice
1 lžíci másla
4 porce oblíbené zmrzliny (my jsme zvolili kokosovou)
4 opláchnuté snítky meduňky na ozdobu
1. Smíchejte med, citronovou šťávu, rum
a skořici. Banány oloupejte, velké podélně rozkrojte, vložte do mísy
a přelijte sladkou směsí. Nechte odležet.
2. Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.
3. Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.
Tip:
Zkuste drobné aromatické baby banány z Vietnamu a Thajska. V létě se objevují hlavně u stánkových prodejců.
2. Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.
3. Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.
Tip:
Zkuste drobné aromatické baby banány z Vietnamu a Thajska. V létě se objevují hlavně u stánkových prodejců.
Comments