Zivafi housky


Kynuté těsto
500g hladké mouky
200ml mléka (příště zkusím z vody, těsto bylo dost buchtoidní)
1 lzicka cukru

2 lžic oleje
2 lžiček soli
droždí (půl kostičky čerstvého nebo přiměřené množství sušeného)


Těsto nechte zpracovat buď v pekárně nebo zpracujte ručně a nechejte vykynout.

Po vykynutí těsta si připravte těstíčko (říká se mu také holandská křupavá poleva) na krustu z rýžové mouky, kterou seženete ve zdarvé výživě. Já sehnala polohrubou, netuším, zda existuje i hladká, možná by byla jemnější....
Pozor jen nesplést s rýžovou kaší, málem se mi to povedlo :-))

Na krustičku


250g rýžové mouky
250ml vod
1 malou lžičku zukru
2 lžic oleje
2 lžic sušeného droždí
1/2 lžičky soli

Smíchejte - mělo by vzniknout řidší těstíčko - a nechejte 15 minut odpočinout.

Těsto rozdělte na osm dílů.

Vytvarujte bulky a potřete je těstíčkem.

Těstíčko by nemělo z housek stékat. Na osm housek jsem rozdělila všechno těstíčko.

Pečte na 190st 20-30 minut.

Tak a takhle krásně vypadají a čekají na maso a spol, aby z nich byly hamburgery.





Recept jsem okopirovala z  http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/876-zirafi-housky

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink