Yeast dumplings soup - Polevka s kvasnicovimy kulickami
5 cubes yeast
2 eggs
5 cloves of garlic
breadcrumbs
oil
Salt and pepper
broth or bouillon
First, dissolve yeast in oil . Once the yeast in the liquid, let it cool a bit so as not to warm, we will add eggs. In yeast and stir garlic squeeze through . When yeast is hot , add eggs and stir thoroughly . Season with salt and pepper. Thicken with bread crumbs , add gradually to the liquid turned into a yeast dough. Once the dough is ready, prepare the broth from the soup . The Bring to the boil in warm water and begin to throw balls . All let simmer for a while .
*********************************************************************************
5 kostek droždí
2 vejce
5 stroužků česneku
strouhanka
olej
sůl a pepř
bůjón či vývar
Nejprve na oleji rozpustíme droždí,
mícháme, aby se nepřipalovalo. Jakmile je droždí v tekutém stavu,
necháme ho trochu zchladnout, aby nebylo horké, až do něj budeme
přidávat vejce. Do droždí prolisujeme česnek a rozmícháme. Když není
droždí horké, přidáme vejce a důkladně rozmícháme. Dochutíme solí a
pepřem. Zahustíme pomocí strouhanky, přidáváme postupně tak, aby se
tekuté droždí proměnilo v těsto. Jakmile je těsto připravené, připravíme
si z bujónu vývar. Ten přivedeme do varu a do vřelé vody začneme
vhazovat knedlíčky, které vyrobíme pomocí dvou kávových lžiček z
připraveného těsta. Vše ještě chvíli necháme povařit.
Comments