Sour mushrooms sauce - Jihocska houbova omacka

400 g mushrooms ( chanterelle mushrooms, ryzce ...)
600 g flour
1/2 l sour cream
1/2 liters of water
caraway seed
salt


First Finely chopped mushrooms simmer in salted water with crushed caraway seed.
Second Once we soften , add to cream sauce and a little water beaten flour
Third Stirring constantly, let boil over medium heat until sauce thickens us
4th If necessary , přikyselíme sauce and season with salt .


In our grandmothers' recipes , sour cream mushroom sauce.


Recommendation:
Mushrooms can also braise in advance on a piece of fat and only then pour water, the sauce will be even
tastier .


400 g    hříbků (lišky, ryzce...)
600 g    polohrubé mouky
1/2 l    kysané smetany
1/2 l    vody
    drcený kmín
    sůl                                                 
1. Drobně pokrájené houby povaříme v osolené vodě s drceným kmínem
2. Jakmile nám změknou, přilijeme do omáčky smetanu a v troše vody rozšlehanou mouku
3. Za stálého míchání necháme na mírném ohni vařit, až nám omáčka zhoustne
4. Je-li třeba, omáčku přikyselíme a dochutíme solí.

Z receptů našich babiček, nakyslá smetanová houbová omáčka.

Doporučení:
Houby můžeme také předem podusit na kousku tuku a pak teprve zalít vodou, omáčka pak bude ještě chutnější.

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink