Rueben sendvic (variace)



4 plátky celozrnného toustového chleba
máslo na pomazání chleba
1 středně velká kyselá okurka
3 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
4 plátky kvalitní šunky (například
od kosti)
4 plátky sýra ementálského typu
4 lžíce kysaného zelí

1.  Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.

2.  Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.

Reuben sendvič  je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.
Dalsi podobne Rueben sendvice(velmi oblibene v americe)Hlavni prisadou je kysele zeli,okurka a syr,kecup ani tak ne.

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink