Rueben sendvic (variace)
4 plátky celozrnného toustového chleba
máslo na pomazání chleba
1 středně velká kyselá okurka
3 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
4 plátky kvalitní šunky (například
od kosti)
4 plátky sýra ementálského typu
4 lžíce kysaného zelí
máslo na pomazání chleba
1 středně velká kyselá okurka
3 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
4 plátky kvalitní šunky (například
od kosti)
4 plátky sýra ementálského typu
4 lžíce kysaného zelí
1. Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.
2. Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.
Reuben sendvič je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.
2. Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.
Reuben sendvič je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.
Dalsi podobne Rueben sendvice(velmi oblibene v americe)Hlavni prisadou je kysele zeli,okurka a syr,kecup ani tak ne.
Comments