Rajčatová omáčka

True paradise , as our grandmothers said , is typical of dense red sauce spicy aroma and sweet taste. Perfect slices of meat loaf or stuffed tenderness , for cooked beef or pork.



Schedule for 4 servings :
600 g B broth ( made ​​of white bone)
60 g of tomato puree
40 g flour
40 g carrots
40 g onion
32 g of oil
28 g of sugar
20 g parsley
20 g celery
20 g butter
12 g of vinegar
8 g of salt
1 piece bay leaf
1 piece of cinnamon in a small group
Several balls of allspice
a few peppercorns

  1.In a well- heated oil fry lightly peeled , sliced ​​in gross chopped onion and chopped into cubes cleaned vegetables.
  2.Add the pepper, allspice , bay leaf and broken cinnamon , stir in the flour , prepare light zásmažku
3.The roux mix into tomato paste , pour it colder stock, carefully whisk , bring to a boil and simmer with occasional well prošlehání
4. Sauces season with salt , vinegar and sugar, simmer for a while and finally through the sieve with larger mesh strainer .

Recommendation:
As a side dish served with bread dumplings , pasta or rice.

Pravá rajská, jak ji říkaly naše babičky, je hustější červená omáčka typické kořeněné vůně a sladkokyselé chuti. Skvěle se hodí k plátkům sekané či plněným paprikám, k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.
Rozpis na 4 porce:
600 gvývaru B (z bílých kostí)
60 grajčatového protlaku
40 ghladké mouky
40 gmrkve
40 gcibule
32 goleje
28 gcukru
20 gpetržel
20 gceler
20 gmáslo
12 gocta
8 gsoli
1 ksbobkového listu
1 ksmenší skořice v celku
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
1. Na dobře rozpáleném tuku zlehka osmahneme oloupanou, na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou na kostky pokrájenou zeleninu
2. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a rozlámanou skořici, přisypeme mouku, připravíme světlou zásmažku
3. Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme ji prochladlým vývarem, pečlivě rozšleháme, uvedeme do varu a za občasného prošlehání dobře provaříme
4. Hotovou omáčku dochutíme solí, octem a cukrem, ještě chvíli povaříme a nakonec ji procedíme přes sítko s většími oky.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme houskový knedlík, těstoviny případně duše

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink