Malinová torta

70 g studeného masla
60 g práškového cukru
220 g polohrubej múky
1 lyžičku kypriaceho prášku
nastrúhanú citrónovú kôru
1 vajce
Na malinovú plnku:
150 g malinovej šťavy
50 ml vody 2 ½ lyžičky kukuričného škrobu
400 g malín 



Na smotanovú plnku:
300 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
200 g práškového cukru
180 g bieleho jogurtu
šťavu z polovice citróna
6 plátkov želatíny
Na ozdobenie:
30 g mandľových lupienkov
40 g malín
lístky mäty


1.Pripravíme cesto: Z masla, práškového cukru, preosiatej múky a kypriaceho prášku, vajca a nastrúhanej
citrónovej kôry vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou, naplníme cestom.
Vloţíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť vo forme.
2.Pripravíme malinovú plnku: Malinovú šťavu nalejeme do malého kastrólika, prilejeme vodu s
rozšľahaným škrobom a krátko varíme. Odstavíme a vmiešame maliny. Zľahka premiešame, rozotrieme na
vychladnutý korpus a na 30 minút odloţíme do chladu.
3.Pripravíme smotanovú plnku:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, jogurtom a
citrónovou šťavou. Vmiešame vyšľahanú smotanu a primiešame rozpustenú ţelatínu (pripravíme podľa
návodu na obale). Smotanovú plnku natrieme na struhnutú malinovú plnku. Tortu odloţíme do chladu
stuhnúť.
4.Stuhnutú tortu pokrájame, ozdobíme malinami a posypeme nasucho opraţenými mandľovými lupienkami.
Ozdobíme lístkami mäty.

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink