Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Gremolata je voňavá směs z citronové kůry, česneku, petrželky a dalších přísad. Hodí se na všechna jídla, která potřebujete na závěr rozvonět.

 4–8 plátků bílého italského chleba
NA GREMOLATU
1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
4 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
16 zelených oliv, nasekaných nadrobno
  


NA HOUBY
500 g hub (ze 2/3 velké žampiony, z 1/3 hlíva ústřičná)
3 lžíce olivového oleje
3 šalotky, nakrájené na plátky
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
5 lžic bílého vína
hrst nasekané hladkolisté petrželky
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Promíchejte přísady na gremolatu, zakryjte a dejte do chladničky.

2. Očištěné houby nakrájejte na plátky. Na oleji zpěňte dosklovita šalotku a česnek; stačí 2 minuty. Přidejte houby a míchejte další minutu. Podlijte vínem, osolte, opepřete a na silném plameni vařte, až se víno vstřebá. Pak přimíchejte petrželku a navršte na opečené chleby. Posypte připravenou gremolatou.

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink