Štamberské uši


40 kousků
Těsto:
·         500 g prosáté hladké mouky
·         250 g moučkového cukru
·         250 g medu
·         3 vejce
·         2 hvězdičky badyánu
·         10 hřebíčků
·         1 lžíce mleté skořice
·         2 lžičky jedlé sody
·         mouka na vál
·         tuk na plech

Dohotovení:
      ·         300 ml smetany ke šlehání
·         300 g nakrájených jahod

Badyán a hřebíček umeleme najemno v mlýnku na koření(muzeme vynechat poud nekdo nema rad)Smícháme je se skořicí, prosátou moukou, cukrem a sodou.
 Přidáme med, vejce a vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu dva dny odležet.
Těsto rozválíme na tenký plát, z kterého vykrajujeme kola o průměru asi 10 cm.
 Na vymazaném plechu je pečeme při 200°C asi 12 minut. Po upečení ihned stáčíme.
Uši necháme vychladnout a v uzavřené dóze necháme asi týden odležet. 
Poté je plníme šlehačkou a jakym koliv ovocem treba  jahodami,tvarohem,slehackou......

PRIKLADY PLNENI:



Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink