Ovocny kolac

175 g mouky
1 špetka soli
2 balíčky vanilkového cukru
150-175 g cukru
4 vejce (velikost M)
75 g másla
za 400 gramů zelené a červené angreštu
200 g creme fraiche
1 balíček práškové omáčky " vanilkovou příchutí " ( na vaření )
50g mletých mandlí
Mouka na pracovní plochu
Tuk a mouka na formu


Mouku , sůl, 1 balíček vanilkového cukru , 75 g cukru, 1 vejce a máslo na malé kousky do mísy.
Těsto zpracujeme  s ručním mixérem. Pak hnětení rukama na hladké těsto.
Rozbalit těsto na pomoučený vál tvaruj do potrebne formy testa  kruhu ci jine pecici formy . Spodní cast testa propichame vidličkou- několikrát.Nechame v chladu odstat 30min.
 Mezitím omyjte angreštu ,rybiz ci jine ovoce a necháme okapat  . Pro  Creme fraiche potrebujeme 75-100 g cukru , 1 sáček vanilkového cukru , sušené omáčky vanilkove(puding) a přidejte 3 vejce do mísy a promíchejte smetla na ručním mixérem dohladka.
Posypeme rovnoměrně testo ovocem a mletých mandlí ,zalijeme vanil.omackou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 ° C / ventilátor 175 ° C / plyn známka 3) Pečeme 45 až 55 minuta spodní profil . Vyjměte z trouby , vychladnout.Podávejte se šlehačkou;-)

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink