Kapustníky

Testo:
- ½kg polohrubej múky
- 2dcl mlieka
- 20g kvasníc
- 1 Heru
- 1 ČL soli
- 1 žĺtko
- 1 celé vajíčko na potretie

Naplnka:
- 2PL oleja
- 2PL cukru
- polovicu pokrájanej kapusty
- trochu mletého kmínu
- mleté čierne korenie


Napln:Pokrájaj polovicu kapusty na tenučké prúžky. Rozohrej si vo veľkom hrnci olej a pridaj do neho cukor. Miešaj ho, pokým neskaramelizuje. Potom pridaj pokrájanú kapustu, kmín a čierne korenie. Nechaj celé dusiť, až kým kapusta nie je hnedkavá a mäkkučká. Keď bude hotová, nechaj ju vychladnúť.

Testo:Na kvások si prihrej mlieko, pridaj do neho ČL cukru a rozdrob kvasnice. Premiešaj a nechaj v teple vykysnúť. Zatiaľ rozmrv múku s Herou, soľou a žĺtkom. Do cesta pridaj hotový kvások a poriadne vymies, až kým sa ti cesto neodlepuje od misky aj rúk. Cesto nechaj zakryté asi 35 minút kysnúť.
Hotové cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske, asi na jeden centimeter a pokrájaj ho na štvorce. Potri rozhabarkovaným vajíčkom dve zo strán každého štvorca. Do prostriedkov štvorcov poukladaj kapustnú plnku a prelož cesto. Rohy zmakčni, aby spolu držali. Na plech si rozlož papier na pečenie, poukladaj naň kapustníky a potri ich vajíčkom. Predohrej si rúru asi na 150°C, potom v nej upeč koláče pri teplote 180°C dozlatista (obvykle sú hotové asi za 30 minút).

Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink