Gulášová polévka

1 ½ litru vody ( dodavam dle potreby za vareni)
25 dkg masa (i vice dle chuti a poctu lidi)
 kořenové zeleniny - celer,petrzel kdo co ma radeji
cibuli stredni,ne kazdy ma rad plno cibule v polevce
olej pod maso i jjisku  ( polovinu na jíšku a polovinu pod maso )
mouku na jisku
sul
koření podle druhu polévky
sladkou mletou paprikou
kmin
brambory

Přední hovězí maso ( kližku, hrudí nebo plec ) nakrájíme na drobné kousky, podusíme na cibuli a tuku do měkka,pridame sladkou paprikou, kmín.
Změklé maso zalijeme horkou vodou, přidáme nakrájenou, na tuku osmaženou zeleninu, koření
Polévku povaříme, okořeníme podle chuti pepřem, , přidáme  oloupaných, na kousky nakrájene brambory, které v polévce povaříme až změknou a zahustime jisko.


Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink