Grilovana jablka 1
Grilovana jablka 1
2 velká jablka
40 g másla
2 káv. lžičky mleté skořice
citrónová kůra z ½ citronu
citrónová šťáva z ½ citronu
200 g měkkého tvarohu
40 g moučkového cukru
50 g rozinek
4 káv. lžičky medu
1. tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou
2. jablka rozpůlíme napříč (jako na Vánoce, když z jaderníku chceme vytvořit hvězdičku), odstraníme jádřince a položíme na gril (nejprve rozkrojenou stranou, pak stranou se slupkou), po opečení vložíme do důlku kousek másla a posypeme skořicí
3. jakmile se máslo rozpustí, sejmeme z grilu a na talířku plníme jablka tvarohem, pokapeme medem, zdobit můžeme mátou nebo meduňkou
Grilovana jablka 2
4 jablka
džem
oříšky
trochu rumu
zmrzlina
Jablka omyjeme, osušíme a vykrojíme jádřince. Potom jablka namočíme asi na 15 minut do vody, aby se na grilu nespálila. Před grilováním je napíchneme na špejli nebo na jehlu a grilujeme je 10 až 15 minut. Můžeme je také zabalit do alobalu (v tomto případě můžeme otvor po jádřinci naplnit například brusinkovým džemem s nasekanými oříšky a zakápnout rumem), grilování potom trvá asi 20 minut. Hotová jablka rozpůlíme a podáváme s kopečkem zmrzliny.
2 velká jablka
40 g másla
2 káv. lžičky mleté skořice
citrónová kůra z ½ citronu
citrónová šťáva z ½ citronu
200 g měkkého tvarohu
40 g moučkového cukru
50 g rozinek
4 káv. lžičky medu
1. tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou
2. jablka rozpůlíme napříč (jako na Vánoce, když z jaderníku chceme vytvořit hvězdičku), odstraníme jádřince a položíme na gril (nejprve rozkrojenou stranou, pak stranou se slupkou), po opečení vložíme do důlku kousek másla a posypeme skořicí
3. jakmile se máslo rozpustí, sejmeme z grilu a na talířku plníme jablka tvarohem, pokapeme medem, zdobit můžeme mátou nebo meduňkou
Grilovana jablka 2
4 jablka
džem
oříšky
trochu rumu
zmrzlina
Jablka omyjeme, osušíme a vykrojíme jádřince. Potom jablka namočíme asi na 15 minut do vody, aby se na grilu nespálila. Před grilováním je napíchneme na špejli nebo na jehlu a grilujeme je 10 až 15 minut. Můžeme je také zabalit do alobalu (v tomto případě můžeme otvor po jádřinci naplnit například brusinkovým džemem s nasekanými oříšky a zakápnout rumem), grilování potom trvá asi 20 minut. Hotová jablka rozpůlíme a podáváme s kopečkem zmrzliny.
Comments