Bábovka z červeného vína

250 ml červeného vína 
2 paličky skořice
300 g Hery
250 g krystalového cukru
380 g polohrubé mouky
1 lžička mleté ​​skořice
1 lžička kakaa
4 vejce
1 balíček prášku do pečiva
150 g strouhané čokolády
 tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Den předem svaříme víno ​​s hůlkami skořice a hřebíčkem..
Koření necháme ve víně vyluhovat , druhý den víno ​​přecedíme( 5 minut)
Heru a cukr vyšleháme do pěny.
Postupně po jednom do ní zašleháme vejce , skořici a kakao .
Nakonec do těsta postupně přidáme mouku , nastrouhanou čokoládu a víno ​​( 15 minut)
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku . V troubě vyhřáté na 170 ° C pečeme 45 až 60 minut . Ke konci pečení teplotu snížíme na 150 ° C a dopečeme .( 10 minut)


Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Pavê or Tiramisu

Irena

Melta- coffee substitute kids can drink